Griep- en pneumokokkenprik 2021 – Huisartspraktijk Klatter – ST. Jacobiparochie

Welkom op de website van praktijk J.A. Klatter, huisarts en apotheek

Op onze website kunt u nieuws en belangrijke informatie voor patiënten vinden. Houdt u de website in de gaten, van tijd tot tijd zijn er nieuwtjes, vakantieplanning en dergelijke te lezen. Via onze website kunt u ook herhaalmedicatie bestellen, hiervoor kunt u boven aan de pagina op "services" klikken.

Huisartspraktijk Klatter
Kadal 29 9079KT ST. Jacobiparochie

Terug naar overzicht

Griep- en pneumokokkenprik 2021

Griep- en pneumokokkenvaccinaties
Ook dit jaar bieden wij u weer de mogelijkheid een griepprik en pneumokokkenprik te halen.
Dit jaar op woensdag 10 november a.s. tussen 16:00 en 19:00 uur in ’t Beerdhús, Georg van Saksenstraat, Sint Jacobiparochie. Mensen die in aanmerking komen hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

De griepprik beschermt tegen ernstige gevolgen van griep (influenza), het zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Mensen van 60 jaar en ouder en mensen van alle leeftijden met hart-, long- of suikerziekte, nierpatiënten en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door griep. Hoort u tot één van deze groepen, dan komt u voor de griepprik in aanmerking.

Pneumokokken:
Pneumokokken zijn bacteriën waar mensen op leeftijd erg ziek van kunnen worden. Mensen die geboren zijn tussen 1-1-48 en 31-12-52, krijgen dit jaar een uitnodiging voor deze prik. De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. Na 5 jaar is de prik uitgewerkt.

 

Publicatiedatum: 29-10-2021